Sukututkimuksen sisältö ja kustannukset

Sukuselvityksiä on laajuudeltaan hyvin erilaisia ja niiden sisältö vaihtelee sopimusten mukaan. Pienimmillään tutkimustyötä tehdään esim. tilaamalla virkatodistus kirkkoherranvirastosta sukututkimusta varten tai tarkastamalla henkilön tiedot kirkonkirjasta ja laajimmillaan työt ovat suuria moniosaisia sukukirjoja. Jo 48 vuotta toimineella Suomen Sukututkimustoimisto Oy:llä on vahva ja monipuolinen kokemus erilaisista sukututkimustöistä.
Sukututkimusta aloitettaessa tarvitaan lähtöhenkilön (esim. isoisä tai isoäiti) nimi, tarkka syntymäaika ja -paikka. Sen jälkeen mietitään tutkimuksen laajuus.

Kustannukset

Sukututkimusta aloitettaessa päätetään työn laajuus ja sovitaan kustannuksille kattoraja, jota ei ylitetä ilman eri sopimusta. Tuntiveloitus on 55 euroa, sisältäen verot.

Tällä hetkellä useimmin käytetty tutkimusbudjetti on n. 800-1200 euroa. Tällä määrärahalla päästään 1600-1700 -luvun vaiheilla syntyneisiin ihmisiin jos tehdään selvitystä isän-isä tai äidin-äiti- linjaa suoraan taaksepäin ja kirkolliset lähteet suvun asuinpaikoilta ovat säilyneet.