Sukututkimuskoulutusta

Sukututkimuskoulutusta lähiopetuksina ja verkkokursseina.

Tarkemmat tiedot Facebookin Sukututkimuskurssit-sivulta

ja verkkokurssit myös täältä www.snellmanedu.fi/sukututkimus

 

Verkkokurssit

Syyskuusta alkaen voit taas osallistua sukututkimuskurssille verkon välityksellä. Tarvitset vain laitteen, internetyhteyden ja kaiuttimet tai kuulokkeet ja voit osallistua kurssille kotona, kesämökillä tai ulkomailla. SnellmanEDU järjestää kurssin aikana teknisen tuen, joten kurssille osallistuminen on hyvin helppoa. Verkkoluennot tallennetaan, jolloin voit kuunnella ne myös jälkikäteen jos et ehdi koneen ääreen luennon aikana.

Jo viiden vuoden aikana pidetyissä webinaareissa on ollut osallistujia muun muassa Suomesta, Espanjasta, Sveitsistä, Hollannista, Saksasta, Arizonasta, Floridasta, Chilestä ja Thaimaasta. Kurssimuoto soveltuu siis oikein hyvin myös ulkosuomalaisille. Innokkaita opiskelijoita on ollut verkossa jo yli 4000.

Sukututkimusneuvoja

Marraskuussa 1.11. alkaa aivan uusi koulutus, sukututkimusneuvoja.

Oletko harrastanut sukututkimusta ja haluaisit saada pätevyydestä todistuksen tai kohtaatko työssäsi sukututkijoita ja haluaisit päivittää osaamisesi internetin uusien tietokantojen myötä? Sukututkimus on nykyään hyvin suosittua, mutta aiemmin siihen ei ole ollut pätevöittävää neuvojakoulutusta. On tärkeää, että sukututkimusharrastajat ja heidän kanssaan toimivat tietävät miten esim. elävien ihmisten henkilötietoja käsitellään eri yhteyksissä.

Aiemmat kurssit ovat olleet luentotyyppisiä ja niihin ei ole sisältynyt tenttejä. Tämä sukututkimusneuvojakurssi on pilottihanke, joka toteutetaan verkko-opetuksena ja siihen liittyvät tehtävät ja tentit tehdään EduGo-oppimisympäristössä. Kurssi lähtee alkeista eli aiempaa kokemusta sukututkimuksesta ei välttämättä tarvita.

Kurssin tavoitteena on perehtyä 1800 ja 1900-lukujen sukututkimuksen tekemiseen, lähteisiin, tietosuojaan, tutkimuskriittisyyteen ja saada niistä kurssitodistus.  Syksyllä on myös muita verkkokursseja, joissa käsitellään vanhempien aikojen sukututkimusta, mm.  1600- ja 1700-luvuilta, mutta ne eivät sisälly sukututkimusneuvojakoulutukseen. Linkissä on tarkempi kurssiohjelma ja -sisältö. On ollut mukava huomata, että vaikka kurssi alkaa vasta marraskuussa, niin ilmoittautuneita on jo tosi paljon. Mukaan kuitenkin mahtuu vielä!

https://snellmanedu.fi/tuote/sukututkimusneuvoja-3-op/

Tästä linkistä löytyvät kaikkien muidenkin webinaarien sisällöt ja ilmoittautuminen. Tervetuloa mukaan oman suvun historian löytöretkelle!

www.snellmanedu.fi/sukututkimus