<< Etusivulle

Ikkunaremontti
Nykyään moni yritys myy ikkunoitaan ja ikkunaremonttejaan puhelimitse tai ovelta ovelle tapahtuvana myyntinä. Jotkut eivät siitä tykkää, mutta toisaalta taas joidenkin mielestä se on hyvää palvelua. Harva kuitenkaan tulee ajatelleeksi sitä, miten paljon energiaa menee hukkaan vuodessa jos ikkunoista vetää ja lämpö karkaa ulos. Joka tapauksessa ikkunoiden hankinta ja asennus kannattaa kilpailuttaa, ikkunaremontteja tekee moni yritys. Kajaanin suunnalla palvelee www.ikkunakumppanit.fi. Valikoimassa on ikkunoiden lisäksi myös ulko-ovia ja autotallin ovia.

Asbesti
Kaikenlaisissa purkutöissä, jotka kohdistuvat vanhempaan rakennukseen, pitää huomioida myös asbestin olemassa olo. Sitä käytettiin aiemmin paljon eristeenä kun ei vielä tiedetty asbestin vaarallisuudesta. Nykyään asbestin tilanne pitää aina tutkia remontin yhteydessä eli teettää asbestikartoitus. Sen perusteella on sitten tarvittaessa tilattava luvan saanut asbestipurkaja tekemään purkutyöt asianmukaisesti. Asbestikartoituksia tekee mm. www.asbesti.pro. Heiltä voi tilata palvelun moniin eri kaupunkeihin Etelä-Suomen alueella.
 
Asbestikartoitus hinta
Asbestikartoitus pitää tehdä kaikissa rakennushankkeissa kun kohde on rakennettu ennen vuotta 1994. Uusi laki toi vähän lisävelvoitteita taloyhtiöihin. Miten tämä uusi asbestilaki vaikuttaa käytännössä? Omakotitalossa asuva ihminen ei voi ihan noin vain alkaa remontoimaan vanhaa taloa, koska talon rakenteissa on saatettu käyttää asbestia ja sen olemassaolo pitää ensin selvittää tekemällä asbestikartoitus. Sellaisen voi tilata vaikkapa geoasbest.fi/.
Asbesti on monien kuitumineraalien yhteisnimitys. Sitä käytetään esim. sidosaineena ja tulenkestävänä eristeenä. Kun talojen rakenteita puretaan, asbestista irtoavat ainesosat ovat terveydelle erittäin vaarallisia hengitysilmassa. Rakennustyömaiden turvallisuutta on tarkoitus parantaa uuden lain avulla. Asbesti on kuitenkin erittäin haitallista terveydelle, joten sen purkaminen täytyy tehdä huolellisesti ja ammattitaidolla. Ennen purkutyötä täytyy tehdä asbestikartoitus mikäli rakennus on rakennettu ennen vuotta 1994. Lisätietoa löytyy mm. osoitteesta www.asbestikartoitus.pro. Asbestikartoituksen tekijöitä löytyy nykyään onneksi paljon joka suunnalta. Netistä on helppo etsiä lähialueen toimijoita, esim. asbestikartoitus Hämeenlinna tai muu vastaava.
Monissa tapauksissa asbestin aiheuttama purkutyö tai muu remontti aiheuttaa sen, että tavarat pitää toimittaa pois remontoitavista tiloista. Siinähän ei ole ongelmaa, jos itsellä on iso autotalli tai varasto, mutta harvalla sellainen on, joten silloin pitää melkeinpä vuokrata varasto itselleen. Nykyään onneksi monella on tuollaista vuokravaraston tarvetta, joten varastotilaa tarjoavia yrityksiä löytyy joka suunnalta. Monet tarjoavat lämmitettyjä itsepalveluvarastoja, joita on tarjolla eri kokoisia. Kannattaa tarkastaa ennakkoon mitä varaston vuokrahinta sisältää, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Etelä-Suomessa Hyvinkäällä ja Riihimäellä palveluja tarjoaa ps-varastotilat.fi/.

Aina aika ajoin sitä tarvitsee jonkinlaista remonttia asunnossaan. Olipa kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo tai kerrostalo niin jossain vaiheessa kylpyhuoneremontti tulee pakolliseksi ihan talon terveyden kannalta. Joskus taas on mukava saada vähän uutta ilmettä asuntoon tekemällä keittiöremontti tai wc-remontti. Keittiöön kun laittaa uudet tasot ja kaapinovet niin ilme raikastuu kummasti. 
Jos remontin tarve taas on talon ulkopuolella tai lähinnä yläpuolella eli katto pitäisi remontoida tai peltikattoa paikkailla niin apu löytyy siihenkin. Kattoremontteja on nykyään hyvin tarjolla ja Uudellamaalla palvelua tarjoaa www.rakennuspeltivilkki.fi/.
Toisaalta kaikki eivät halua käyttää rahojaan siihen, että maksavat jollekin muulle rmeontin tekemisestä. Monet haluavat mieluummin tehdä remontin tai ainakin osan siitä itse. Jos vaan taidot riittää niin mikäs siinä. Monesti kuitenkin tulee eteen työkalujen ja koneiden tarve. Niitä saa onneksi vuokrattua nykyään edullisesti monesta paikasta, joten kaikkia koneita ei tarvitse ostaa itselleen.
Pienempiä remontteja on esim. kaihtimien asennus ikkunoihin, mutta kaihtimet ovat erittäin kätevä ratkaisu silloin kun tarvitset yksityisyyttä tai suojaa auringon valolta. Nykyään kaihtimia on tarjolla monia eri värejä ja malleja, joten varmasti löytyy jokaiselle sopivat. Kaihtimet myy ja asentaa Turun suunnalla www.kotilasi.fi/?Kaihtimet.

Kaikenlaiseen rakentamiseen ja remontointiin liittyy oleellisesti myös erilaiset sähkötyöt. Ennen minkäänlaisia asennuksia täytyy tehdä sähkösuunnittelu ja tarvittaessa myös valaistussuunnittelu. Niiden avulla kaikki sitten asennetaan sujuvasti paikoilleen työvaiheessa ja hyvä suunnittelija osaa ajatella kaikkien valaisten ja pistorasioiden paikat niin, että sähkömieheltä asennus sujuu jouhevasti ja käyttö on mutkatonta. Näitä palveluja löytyy joka puolelta Suomea. Kuopiossa sähköurakointia tekee www.sahkopalvelutvartiainen.fi/. Jos taas asut pääkaupunkiseudulla ja tarvitset sähkömiestä Espoossa tai Vantaalla niin kannattaa katsoa vaikka hakukoneella.

Moni on laittanut kesämökilleen panospuhdistamon, nykyäänhän kun ei saa mökilläkään jätevesiä laskea ihan mihin vaan. Joskus nuo puhdistamotkin kaipaavat huoltoa ja sitä tarjoaa www.jsinstallation.fi/.

Ilmalämpöpumput
Moni on nykyään huomannut miten järkevä hankinta taloon on ilmalämpöpumppu. Kesällä sillä saa mukavasti viilennettyä talon ja kylmempään aikaan se lämmittää taloa tehokkaasti. Sähkön kulutus on huomattavasti pienempää kuin suoralla sähköllä lämmitettäessä. Maalämpöön verrattuna taas ilmalämpöpumppu on huomattavasti edullisempi hankkia, sellaisen saa parilla tonnilla asennettuna. Pääkaupunkiseudulla ilmalämpöpumppuja myy ja asentaa www.lampotilamestarit.fi/ilmalampopumput.php. Tekevät myös pumppujen huoltoa. Valikoimassa on useiden eri valmistajien tunnettuja laatumalleja, kuten esimerkiksi www.lampotilamestarit.fi/ilmalampopumput/mitsubishi-ln.php.

Ja jos noilla pumpuilla saa sähkölaskun pienemmäksi niin kannattaa panostaa myös vedenkulutuksen pienentämiseen. Veden säästö on yllättävän helppoa kun pikkuisen miettii miten kauan suihkussa lotraa ja millä tavalla hanaa käyttää kun pesee hampaita tai käsiään. Toki vedensäästö vaatii joissain tapauksissa myös muita toimenpiteitä, onneksi tällaisiin saa ammattiapua www.greonia.fi/vedensaasto.html.

Sitten jos kotiinsa tarvitsee jonkinlaista remonttiapua tai muuta mökkitalkkari -apua kuten vaikka lumitöiden tekijää tai ruohonleikkaajaa niin sellaisiin töihin löytyy yleensä monesta kunnasta mökkitalkkareita, joilta sujuu monet arjen pikkuaskareet kätevästi. Esimerkiksi Lempäälän suunnalla auttaa http://lemkoti.fi/mökkitalkkari-vuokramies. Samasta paikasta saa myös muita pienremonttipalveluja sekä kaikenlaista kiinteistönhoitoa: http://lemkoti.fi/kiinteistönhuolto-pienremontti.


Monet kiinteistön myyjät ajattelevat, että he säästävät rahaa myymällä itse asuntonsa. Monesti siihen saattaa liittyä paljon riskitekijöitä ja myyjä ei välttämättä säästäkään rahaa pitkällä tähtäimellä. Kun hankkii avukseen osaavan kiinteistönvälittäjän, saa vastineeksi täyden palvelun, johon kuuluu esimerkiksi markkinointiosaaminen. Kohteita markkinoidaan maksullisilla kanavilla kuten Etuovessa ja Oikotiellä. Lisäksi kiinteistönvälittäjillä on omat kanavansa, nykyään tärkeimpänä sosiaalinen media, jossa asuntoja myös markkinoidaan. Hyvin todennäköisesti kiinteistövälittäjä saa kiinteistön kaupaksi huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin omsitaja itse myymällä.
 
Kurottajapalvelu Helsinki
Suoritamme kurottajapalvelut pääkaupunkiseudulla (tavaroiden nostot ja siirrot). Avant vuokraus Helsinki: Meiltä voit myös vuokrata pienkuormaajan Avant sekä pyöräkuormaajan. Myös kurottajan vuokraus onnistuu. Tarvittaessa mukaan myös ammattitaitoinen kuljettaja.
 

Rakennustyömailla on myös muita luvanvaraisia töitä. Sellaisia joita ei kuka tahansa rakennusmies saa tehdä. Esimerkiksi sähköasennukset ovat sellaisia, että niitä saa tehdä vain koulutettu sähköasentaja. Väärin tai huolimattomasti tehdyt sähkötyöt ovat kuitenkin hengenvaarallisia ja voivat ihmisvahinkojen lisäksi aiheuttaa myös tulipaloja. Siksi on erittäin tärkeää, että sähköasennukset tekee alan ammattilainen. Tekijöitä löytyy helposti netistä esim. sähkötyöt Lohja tai vastaava haku oman paikkakunnan nimellä. Yleensä sähkömiehet hoitavat myös kaikki valaistukseen liittyvät asiat eli lamppujen asennukset paikoilleen. Ennen kuin lamppuja voidaan alkaa asentamaan, on suunniteltava minkälaiset valaisimet laitetaan ja mihin ne laitetaan. Tätä varten kannattaa teettää valaistussuunnitelma. Helsingin seudulla on paljon alan toimijoita, valaistussuunnittelu Helsinki -seudulla on tarpeellinen kaikille, jotka sillä seudulla rakentavat.
 
Ainakin omakotitalon rakentaja tarvitsee myös saunan tekijää projektiinsa. Toki moni timpuri osaa kyllä saunan seinät ja katon tehdä,  mutta lauteet ovat vähän haastavampi projekti, ainakin jos halutaan persoonalliset lauteet saunaan. Moni puuseppä on onneksi nykyään keskittynyt tyylikkäiden lauteiden valmistukseen, joten ei tarvitse tyytyä ihan perusmalleihin. Porin suunnalla löydät hyvän tekijän esim. lauteet Pori -haulla. Muutenkin talon rakennukesta on monenlaisia kertomuksia kuten www.unitedwayac.com/page5.php.
 
Aina ei kuitenkaan ole pakko rakentaa omaa taloa tai mökkiä. Eikä sellaista tarvitse edes ostaa. Asuntoja voi vuokrata, samoin loma-asuntoja, mutta lomailussa on vaihtoehtona myös lomaosake. Kun ostetaan lomaosake niin silloinhan ostetaan käytöoikeus lomakohteeseen yhdeksi viikoksi. Hyvä puoli on se, että ei tarvitse maksaa koko rakennuksen hintaa vaan ostetaan pelkästään yhtä viikkoa vuodessa vastaava osuus rakennuksesta. Ei tarvitse myöskään miettiä ylläpitoa tai remontteja, koska huoltoyhtiö hoitaa ne.
 
Puukon valmistus käsityönä on harrastus, jota jokainen voi kokeilla. Ammattilaiselta saat tarvikkeet puukon tekemiseen. Tai voit myös tilata valmiin puukon, jonka tekijällä on alalta 40 vuoden kokemus. malleja löytyy kymmeniä erilaisia ja puukkojen terät ovat vahvoja ja kestäviä taottuja teriä.
 
Julkisivun pesu
Yritys tekee julkisivun pesu -palvelut erilaisissa kohteissa. Liikkuva mobiiliyksikkö mahdollistaa korkeapainepesut myös sellaisissa tilanteissa ja paikoissa, joissa sähköä tai vettä ei ole saatavilla. Samoin voidaan hoitaa myös pihojen, kivetysten ja muurien sekä aitojen pesut ja puhdistukset.
 
Leivinuuni Oulu
Muurari tekee tulisijamuuraukset kuten varaavat takat, leivinuunit, takkaleivinuunit sekä vanhojen tulisijojen korjaukset ja pinnoitukset ja savuhormit. Yhtä lailla toimenkuvaan kuuluu myös laatoitustyöt. Palveluja tarjotaan yksityishenkilöille ja yrityksille.
Kun tarvitset tulisijaa niin ota yhteyttä pätevään muurariin niin saat tarjouksen, suunnitelmat ja työt ihan täysin Avaimet käteen -periaatteella.
 
 
Toimitilat Orimattila
Orimattilan keskustassa on tarjolla tuotantotilaa, varastotilaa sekä kokoustiloja ja toimistotilaa yritysten tarpeisiin ja yksityishenkilöille. Lisäksi löytyy liikuntatilat. Tarjonnassa on pientä säilytystilaa, suurtalouskeittiö, laajaa hallitilaa ja kaikenlaisia toimistotiloja. Luonnollisesti kaikki tilat ovat hyvässä kunnossa ja siistejä.
 
Lattialämmitys Salo
Toimii Warmia- ja Coolia -edustajana alueena Salon seutu, Paimio ja Somero.
Olemme toimineet jo 12 vuoden ajan Warmia -lattialämmitysjärjestelmien parissa ja toteuttaneet yli 500 kohdetta pienistä keittiöistä isoihin halleihin avaimet käteen -periaatteella. 
Viihtyisän kodin taloudellinen lämmitysratkaisu
Luotettava vesikiertoinen Warmia-lattialämmitys on käytössä huoleton, yksilöllisesti suunniteltu ja edullinen tapa lämmittää. Vedottomasti tasaista lämpöä tuottava järjestelmä luo asumisviihtyvyydelle kodikkaan perustan.
Ja samalta suunnalta saat myös kiinteistöpalvelut eli kaikenlaiset ulko- ja sisämaalaukset onnistuu, samoin hoituu vaikka rännien putsaus ja vaikka pensasaidan leikkaus. Kiinteistöhuolto on yksi tärkeä osa kaikenlaisia kiinteistöpalveluita. Tähän kuuluu kaikenlaiset pienet korjaukset ja kesäisin piha-alueiden kunnossapito, talvisin lumityöt ja hiekoitus, keväällä tietysti hiekkojen siivous. Samoin kiinteistöhuolto pitää sisällään porraskäytävien siivouksen ja muun puhtaanapidon.
 
Rännit ja sadevesikourut Mikkeli
sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden asennuksiin erikoistunut yritys. Pienenä yrityksenä voimme tarjota nopeaa, ammattitaitoista ja edullista palvelua. Toimitamme tuotteet ja asennamme ne paikoilleen tai vaihtoehtoisesti myymme tuotteemme myös tarvikkeina , eli voit ostaa meiltä tuotteet ja asentaa itse. Valikoimastamme löytyy mm. sadevesi- ja kattoturvatuotteet, kuten kourut, syöksytorvet, tikkaat, hoitosillat, lumiesteet ja hinta on varmasti kohdallaan. Maalaamme / vaihdamme tarvittaessa myös otsalaudat.
Laadukas sadevesijärjestelmä näyttää hyvät puolensa vasta vuosien mittaan. Kunnolliset ja oikein asennetut vesikourut eivät ala vuotamaan pitkänkään ajan kuluttua Suomen talven kovissa olosuhteissa.
 
Rakennusliike, jolta löytyy kymmenien vuosien kokemus. Saman katon alta saat kaikki palvelut maanrakennukseen ja remontointiin, onnistuu myös uudisrakentaminen ja viemärien avaus. Eli jos ei kiinnosta itse alkaa nikkaroimaan kaikkea niin ota yhteyttä alan ammattilaisiin.
Toki pieniä rakennustöitä voi tehdä helposti itsekin ajan kuluksi. Esimerkiksi suihkujakkara on helppo nikkaroida tai kuten yksi pätevä tee-se-itse-mies: teki puusta apua äitinsä saniteettiasiointiin, wc istuinkoroke syntyi omalla pajalla.
Ainakin vaativimpiin kodin remontteihin kannattaa ihan suosiolla hankkia ammattilaiset tekemään homma. Esimerkiksi kylpyhuoneremontit ovat sellaisia, että ei pidä lähteä ihan omin päin touhuamaan. Kannattaa ainakin hankkia erittäin hyvät pohjatiedot ensin eri työvaiheista, jotta voi ainakin vaativimpiin töihin palkata ammattimiehen ja säästää omalla työllä tekemällä helpommat työt itse.
Kotona jos remontoi niin paljon löytyy helpompiakin kohteita itse tehtäväksi, tällaisia ovat muun muaassa maalaus- ja tapetointityöt sekä väliseinän rakennus. Niissä ei pysty kovin helposti tekemään sellaisia virheitä, joista voisi aiheutua vakampia ongelmia myöhemmin.
 
Talon rakennus tomaateille
Moni on päätynyt rakentamaan kasvihuoneen vanhasta ylijäämälaudasta ja liiterin nurkkaan jääneistä vanhoista ikkunoista. Pienellä vaivannäöllä syntyy oiva kasvatuspaikka hyvinkin pienellä budjetilla. Vähän jos on jäänyt kakkosnelosta niin niistähän jo runko syntyy, samoin kattorakenteet. Siihen sitten vanhat ikkunat ja valmista tulee. Moni värkkäilee sellaisen myös ihan uudesta puutavarasta, kaikille kun ei ole jäänyt metritolkulla vanhaa parrua kasvihuoneen rungoksi. Lopputuloksella nyt ei varmaan ole suurta eroa siinä, onko runkotolpat olleet kuivassa säilytystilassa useamman vuoden vai onko ne juuri haettu rautakaupasta. Oleellisempaa kasvihuoneen rakennuksessa on kuitenkin se, että rakentaja tietää mitä tekee ja viitsii tehdä sen huolella.
Tai jos kasvihuone ei ole ajankohtainen, mutta vekarat vaativat itselleen taloa niin leikkimökkihän se tietysti löytyy monelta pihalta. Niitäkin on tarjolla monenlaisia, se on sitten itsestä kiinni alkaako itse rakentamaan vai ostaako valmiin paketin. Kaupat on pullollaan eri kokoisia ja näköisiä asuntoja pienille ihmisille. Tietysti voi käydä niin kuin tässä tapauksessa, kun kauppojen valmiit mallit eivät kelvanneet jälkikasvulle. Prinsessa tiesi minkälaisen leikkimökin halusi ja prinsessa piirsi sen paperille. Eipä jäänyt isäparalle muuta vaihtoehtoa kuin rakentaa leikkimökki pikkuprinsessan kuvien pohjalta. Jos leikkimökistä tekee sellaisen vanhanmallin tupatyylisen ratkaisun niin sen ympärille sopii hyvin heinäseiväsaita. Sellaisen voi tehdä ihan perinteiseen tyyliin punomalla seipäät kiinni toisiinsa tai sitten vähän oikaista siinä työvaiheessa ja käyttää runkonaulaita.
 
Kestävät ja laadukkaat betonityöt
Toteutamme yksilöllisesti räätälöidyt betonilattiat ammattitaidolla ja sovitussa aikataulussa. 
Huolellisesti tehty lattiavalu on rakennuksen kokonaislaadun takaamiseksi välttämätöntä ja on peruslähtökohta kaikissa kohteissamme. 
Palveluihimme kuuluu lattioiden valut, pintatyöt ja saneerauskorjaukset.
Meillä on kokemusta sekä liike- ja teollisuus että yksityisrakentamisesta.
 
Tai jos olet rakennusalan ammattilainen niin rakennusliiton paikkakuntakohtaisiin osastoihin kannattaa tutustua. Jäsenille järjestetään kaikenlaista virkistystoimintaa ja muuta alaan liittyvää aktiviteettia.
 
Tiiviysmittaus, tiiveysmittaus
Tiiviysmittaus tarkoittaa rakennuksen ulkovaipan ilmavuotoluvun n50 ja q50 määrittämistä 50 Pa:n paine-erossa. Paine-ero tehdään painekokeella, jonka aikana rakennus ali- tai ylipaineistetaan ilmanpitävyyden tutkimiseksi.
Tiiviysmittaustulokseksi saadaan aina n50-luku sekä q50-luku. N50 1/h kertoo, kuinka monta kertaa rakennuksen lämmin ilmatilavuus vaihtuu 50Pa:n ali- tai ylipaineessa ilmavuotokohtien kautta. Q50 m3/(h m2) kertoo vuotoilmavirran tunnissa rakennuksen vaipan pinta-alaa kohden. Vaipan pinta-ala lasketaan sisäpuolelta sisämittojen mukaan seinät, katto ja lattia.
 
Hyttysverkot ja hyönteisverkot
Valmistamme korkealaatuisia hyttysverkkoja ja hyönteisverkkoja ikkunateollisuudelle ja talotehtaille sekä mittatilaustyönä yksityisille asiakkaille. Malleja on runsaasti, valikoima on monipuolinen. Meiltä löytyy sopiva malli jokaisen talon tyyliin ja ympäristöön. Hyttysverkkoja on saatavilla kaikissa RAL-väreissä. 
Kestävät ja kotimaiset hyttysverkot ja hyönteisverkot pitävät ötökät ulkona.
Hyttysverkot on helppo asentaa paikalleen ja pitää puhtaana.
Hyttysverkot sulautuvat ikkunaan lähes huomaamattomasti.
Hyttysverkot / hyönteisverkot voidaan asentaa ikkunan pinta- tai sisäpuolelle.